top of page

OMM Müzeler Haftası Kapsamında Çevrim İçi Seminer Düzenleyecek

OMM, müzeler haftasına özel olarak müzecilik üzerine düzenlenen, 20 - 21 Mayıs tarihleri boyunca iki gün sürecek olan bir dizi çevrim içi seminer gerçekleştiriyor. Alanında önde gelen isimlerin katılımlarıyla gerçekleşecek panellerde, müzeciliğe ve müzelere dair konular farklı bakış açılarıyla ele alınacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek oturumlara egitim@omm.art adresine e-posta gönderilerek kayıt yaptırılabilir.


20 Mayıs Cumartesi günü, Doç. Dr. Nurdan Küçükhasköylü, “Tarihsel Süreç İçinde Değişen Sanat Müzeleri” başlığı altında, sanat müzelerinin varoluş ve gelişim süreçlerini irdeleyecek. Hemen ardından Müzeolog Zeynep Toy Büke ise “Müzeler, Bienaller, Trienaller” seminerinde, müzecilik ve sanat etkinlikleri arasındaki ilişkiyi Türkiye’deki trienal ve bienaller üzerinden değerlendirecek.


21 Mayıs Pazar günü ise Erimtan Müzesi direktörü Nazan Gezer, “Müzecilik Bağlamında Erimtan Müzesi Örneği” başlıklı seminerinde, güncel sanatı arkeoloji müzeciliği ile buluşturan çağdaş müzecilik çerçevesinde Erimtan Müzesi’ni anlatacak.


OMM by Kengo Kuma and Associates. ©NAARO



Comments


bottom of page