top of page

Osman Dinç “Göz Kuşak’ı Altında” Sergisi ile Pi Artworks İstanbul’da

Pi Artworks İstanbul, Osman Dinç' in “Göz Kuşak’ı Altında” isimli kişisel sergisine, 3 Şubat tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor.


Serginin adı, sergide yer alan fotoğrafları temsil ediyor. Bir damla Çini Mürekkebi kullanılarak oluşturulmuş bu görüntüler, hem göz bebeğini hem de evrenin dört bir yanına dağılmış kara delikleri anımsatan formların benzerliklerini vurguluyor. Ancak Dinç için uzaydaki kara deliklerle göz bebeği arasındaki bağlantılar daha da ileri giderek bilim ve kuramsallığın alanına  girmektedir. Bir kara deliğe giren tüm ışık, hiçbir zaman geri dönmemek üzere emilir, hatta üst düzey bilim insanları bile bu ışığın nereye gittiğini belirleyemez. Benzer şekilde, ışık ilk olarak göz bebeğine girdiğinde kaybolur ve gideceği yer belirsizdir.


Dinç'in pratiği, evrensel fikirleri somutlaştırma becerisiyle bilinirken, sürdürülebilirlik ve maddi bütünlüğünün gerekliliğine vurgu yapıyor ve aslında heykellerini genellikle hammaddeye mümkün olan en az şekilde müdahale ederek yaratıyor. Burada, Dinç'in hem fotoğrafları hem de heykelleri, hazır nesneyle inanılmaz derecede karmaşık fiziksel ve duygusal olgular arasındaki dengeyi somutlaştırıyor; eserlerin bariz sadelikleri, kendi fikirlerimize ve çağdaş çağrışımlarımıza bir ayna görevi görüyor.


Osman Dinç' in “Göz Kuşak’ı Altında” sergisi, 23 Mart tarihine dek görülebilir.


Pi Artworks İstanbul, Osman Dinç' in “Göz Kuşak’ı Altında” isimli kişisel sergisine, 3 Şubat tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor.

bottom of page