top of page

Peter Hristoff’un “Kağıt İşler” Sergisi C.A.M. Galeri’de Açılıyor

C.A.M. Galeri, İstanbul doğumlu, New York’ta yaşayan görsel sanatçı Peter Hristoff’un eserlerine dair bir gözlem sergisi niteliğinde olan, sanatçının 1987 ve 2022 yılları arasında ürettiği işlerini bir araya getiren “Kağıt İşler” sergisini, 21 Mayıs - 30 Haziran tarihlerinde sanatseverlerle buluşturacak.


Sergi, sanatçının kullandığı çeşitli mediumlarda —çizim, baskı resim ve kağıt üzerine resimler— tüm dünyayı ilgilendiren kimlik ve maneviyat gibi küresel konuları ele alan eserleri içerecek. 1980’lerin sonu ve 1990’lardan AIDS krizininin yarattığı tahribat üzerine erken dönem çalışmalar, Yakın ve Orta Doğu’da süregelen politik durum üzerine üretimler, Covid-19 tecritinde, karantina sırasında üretilmiş işlerin yanı sıra, Amerika ve Türkiye’deki müzelerde yapılan araştırmalardan ilham alan baskı resimler ve çizimler de sergide yer alacak.


Hristoff’un “Kağıt İşler” sergisiyle eş zamanlı olarak, Mart sonunda Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde açılan, ailesinin arşivlerinin yer aldığı “Memento Istanbul” sergisi kapsamında da eserleri sergileniyor.


Peter Hristoff, C.A.M.Galeri

bottom of page