top of page

PİLEVNELİ Yalıkavak “Mural 3000” ile Sezonu Açıyor

PİLEVNELİ, dördüncü kez yaz sezonu boyunca doğa ile sanatı birleştiren Bodrum'daki mekânında sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. PİLEVNELİ Yalıkavak'ın açılışını, Mehmet & Kazım’ın duvar resmi sunumu olan “Mural 3000” üstlenecek. 


Mehmet & Kazım’ın mekândaki duvar resmi, karakteristik Edding çizimlerinin etkileyici bir büyütmesi olarak yer alıyor. Metropolleri 50 yıla aşkın süredir şekillendiren bir grafiti türü olan “throw-up”ları anımsatan figür ve sembollerden oluşan; Francisco Goya’nin “Pinturas Negras”ından, 1950’lerin soyut ekspresyonistlerinden, Paul Klee’nin “Geschwister” tablosundan, Pierre Soulages’in eserlerinden ve Brooklyn, Bushwick’teki modern sahnelerden ilham alan Mehmet & Kazım, kentsel yaşamı ve duyguları yakalayan benzersiz görsel dillerini sanatseverlerle buluşturuyor.


Mekândaki “Edding 3000” isimli enstalasyon, üç farklı bileşenden oluşuyor. Mehmet & Kazım'ın metropollerin sokak ve duvarlarından ilham alarak tasarladıkları duvar kâğıdı, camın üzerine uygulanan özel tasarım ve Mehmet & Kazım'ın enstalasyona özel olarak ürettikleri 10 adet baskı eser yer alıyor. “Edding 3000” oda enstalasyonu, resmin soyutluğuna rağmen sokağın dilini ve heyecanını tanınabilir kılıyor.


PİLEVNELİ Yalıkavak, 15 Haziran - 1 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.


PİLEVNELİ Yalıkavak'ın açılışını, Mehmet & Kazım’ın duvar resmi sunumu olan “Mural 3000” üstlenecek. 


Comments


bottom of page