top of page

“Prizma Expanded: Algının Poetikası” Sergisi Akbank Sanat’ta Açıldı

Akbank Sanat, “Prizma Expanded: Algının Poetikası” başlıklı sergiye, 11 Mayıs - 29 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Lara Kamhi küratörlüğündeki sergi, Türkiye sinemasından öne çıkan üç yönetmen ve üç film profesyoneline ait çalışmaları bir araya getiriyor.


Sergide yönetmen ve sinema profesyonellerinin ikili olarak ortak üretimleri olan, mekâna özgü ve deneyim tabanlı sinematik eserler sergileniyor. Reha Erdem + Florent Herry, Zeynep Dadak + Çiçek Kahraman, Deniz Tortum + Alican Çamcı birlikteliğinden oluşan eser seçkisi izleyiciyle buluşuyor.


Seçki aynı zamanda, sanatçı ve küratör Lara Kamhi’nin “Genişletilmiş Sinema” (Expanded Cinema) kavramını bütünüyle irdelemek adına kurduğu bağımsız sanat inisiyatifi Prizma’nın “Prizma Expanded” olarak ortaya koyduğu ilk proje olarak da sergileniyor. “Prizma Expanded”; sosyal medya, kapsayıcı deneyimler sunan teknolojiler ve interaktif hikâye anlatıcılığı gibi iletişim ağlarının önerdiği yeni düşünme biçimlerinin farkındalığıyla, genişletilmiş sinematik sanat formlarını araştırıyor.


Akbank Sanat, Lara Kamhi küratörlüğündeki “Prizma Expanded: Algının Poetikası” başlıklı sergi 29 Temmuz tarihine kadar görülebilir.

bottom of page