top of page

“Reşad Ekrem Koçu ve İstanbul Ansiklopedisi Arşivi” Salt Galata’da Sergileniyor

2018 yılından itibaren, Salt’ın Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü “Reşad Ekrem Koçu ve İstanbul Ansiklopedisi Arşivi” isimli çalışmaları kapsamında hazırlanan “Başka Kayda Rastlanmadı” başlıklı sergi, 29 Ekim tarihine kadar Salt Galata’da izleyiciyle buluşuyor. Sergi, tarihçi ve romancı Reşad Ekrem Koçu’nun, ömrünün büyük kısmını adadığı “İstanbul Ansiklopedisi”nin yayımlanmamış bölümlerine ışık tutuyor.


Salt Galata’nın katlarına yayılan sergi, içine yerleştiği yapıyı kentsel bir odak olarak ele alıyor ve malzeme seçkisini Galata semti etrafında kurgulanan bir çerçevede sunuyor. Koçu’nun, 19’uncu yüzyıl başlarından 20’nci yüzyıl ortasına uzanan bir zaman diliminde, Galata ve yakın çevresine dair yarattığı müstesna kent imgesini ve sakinlerini gündeme getiriyor.


Sergi paralelinde, Kadir Has Üniversitesi’nin yaklaşık 40 bin ögelik bir belge grubu hâlinde devraldığı arşivin dijital ortama aktarılarak çevrim içi erişime açılması planlanıyor. Sergi ve arşiv projesine, çeşitli disiplinlerden araştırmacıların katkılarıyla hazırlanan bir e-yayın da eşlik edecek.


“Reşad Ekrem Koçu ve İstanbul Ansiklopedisi Arşivi” isimli çalışmaları kapsamında hazırlanan “Başka Kayda Rastlanmadı” başlıklı sergi, 29 Ekim tarihine kadar Salt Galata’da izleyiciyle buluşuyor.

bottom of page