Güney Kore’nin en prestijli uluslararası sanat etkinliği sayılan, Tate Modern Müzesi kıdemli küratörü Sook-Kyung Lee’nin artistik direktörlüğünde, 7 Nisan – 9 Temmuz tarihleri arasında “soft and weak like water” başlığıyla düzenlenen “14. Gwangju Bienali”nde, SAHA ve Tate iş birliğiyle Hera Büyüktaşcıyan’ın yeni projesi “Earthbound Whisperers” yer alıyor. Beden ve peyzaj arasındaki ilişkiyi sorgulayan Büyüktaşcıyan, Tate St Ives’ta SAHA desteğiyle katıldığı misafirlik programında, Cornwall'daki Nine Maidens dikili taşlarından ilhâm alarak antropomorfik monolitler aracılığıyla yüzey ve görünmezliğin altında yatan dinamikleri araştırıyor.
SAHA, Nisan ayında ise Köken Ergun’un Almanya ve Norveç’teki büyük ölçekli grup sergilerine yeni çalışmalarıyla katılımına destek oluyor. Martin Gropius Bau’da 6 Nisan – 13 Ağustos tarihleri arasında “Indigo Waves and Other Stories, Re-Navigating the Afrasian Sea and Notions of Diaspora” başlıklı grup sergisinde Ergun’un Fetra Danu’yla işbirliği yaptığı “China, Beijing, I Love You! (Çin, Pekin, seni seviyorum)” başlıklı animasyon işi yer alıyor. Yapıt; Endonezya, Çin ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki ekstraktivist nadir toprak çıkarma ekonomilerine hizmet eden ve Deniz İpek Yolu olarak bilinen ağı belgesel titizliğiyle anlatıyor.
Köken Ergun’un 14 Nisan – 17 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan, Norveç’teki Henie Onstad Kunstsenter’da sergilenecek “New Visions” başlıklı trienaldeki projesi ise Sasha Azanova’yla iş birliğiyle “Polar Silk Road” işinde Kutuplar İpek Yolu’nun Norveç ile ilişkisi ve Kuzey Kutbu'ndaki buzulların erimesine odaklanıyor.

Hera Büyüktaşcıyan’ın yeni projesi “Earthbound Whisperers”, Güney Kore’nin en prestijli uluslararası sanat etkinliği sayılan “14. Gwangju Bienali”nde, SAHA ve Tate iş birliğiyle yer alıyor.
Comments