top of page

Sakıp Sabancı Müzesi Yeni Medya Sanatına Odaklanıyor

Sakıp Sabancı Müzesi, digitalSSM Arşiv ve Araştırma Alanı, “VARYANT. Yeni Medya Sanatının Belgelenmesi” başlıklı, teknolojik gelişmeler karşısında sanat eserlerinin korunma yöntemlerine odaklanan dört bölümlük bir programa başlıyor.


VARYANT. Yeni Medya Sanatının Belgelenmesi başlıklı araştırma projesinde, dijital koruma uzmanlarının çözüm arayışlarında radikal bir yöntem olarak kabul edilen yeniden canlandırma (reinterpretation) pratiğine odaklanıyor ve belgelemeyi (documentation) yeni bir anlayışla ele alıyor. Sanatçılar, küratörler, koruma uzmanları, yeni medya araştırmacıları ve bilgisayar bilimcileri gibi farklı disiplinlerde çalışan uzmanları bir araya getiren projede, teknolojinin hızlı değişimine karşı sanatın zamansız değerinin nasıl korunacağı, yeni medya belgesellerinden ve ağ biliminden hangi pratiklerin öğrenilebileceği, belgelemenin sanat eseri yerine geçip geçemeyeceği soruları tartışılacak.


27 Ekim, Perşembe, 17:00’de çevrim içi gerçekleştirilecek konferans, Sakıp Sabancı Müzesi’nin web sitesi üzerinden kayıt yaptırılarak ücretsiz takip edilebilir. Konferans serisinin gelecek programları hakkında detaylı bilgi için SSM’nin etkinlikler sayfası ziyaret edilebilir.


Sakıp Sabancı Müzesi', "VARYANT. Yeni Medya Sanatının Belgelenmesi" başlıklı araştırma projesine başlıyor.

Comentários


bottom of page