top of page

Sakıp Sabancı Müzesi Hüseyin Çağlayan’ın “Souffleur” Sergisini Ağırlıyor

Güncelleme tarihi: 1 Eki 2022

Sakıp Sabancı Müzesi, Hüseyin Çağlayan’ın “Souffleur” başlıklı sergisini, 8 Ocak 2023 tarihe kadar sanatseverlerle buluşturuyor. Yeni medya aracılığıyla beden ve modern antropolojiye odaklanan “Souffleur” sergisi; üç eser serisi ve bir video enstalasyondan oluşuyor.

Hüseyin Çağlayan’ın “Souffleur” sergisinde yer alan üç eser serisi; popüler kültürde sıkça rastlanan ve eleştirilen “özenme” kavramından esinlenen pre-tension (özenme); günden güne artan “dijital soyutlanmayı” protesto eden fake celebrations (sahte kutlamalar) ve tarihte Batı tarafından sömürgeleştirilmiş etnik grupların dans ve bedensel hareketlerini konu alan post-colonial body (sömürgecilik sonrası beden) başlıkları altında temsil ediliyor.

Hüseyin Çağlayan’a göre enstalasyonlarda yer alan her obje, bahsedilen konularda boşlukları doldurarak “suflör” görevi görüyor. Sergide yer alan ve Hüseyin Çağlayan’ın tasarlayıp yönettiği “Gravity Fatigue” (Yerçekimi Yorgunluğu) adlı performansın filmiyse sanatçının ilgi alanları olan kimlik, bedensizlik, göç ve metamorfoz gibi bir çok konuyu içeriyor.


Hüseyin Çağlayan, “Souffleur” sergisi


Hüseyin Çağlayan, “Souffleur” sergisi


Hüseyin Çağlayan, “Souffleur” sergisi

bottom of page