top of page

Salt Araştırma Fonları için 2023 Yılı Başvuruları Devam Ediyor

2013’ten bu yana toplam 68 projeyle bilgi üretimi ve paylaşımını, birlikte öğrenme ve tartışmayı destekleyen; imparatorluktan cumhuriyete Türkiye’nin 200 yıllık kent, toplum ve ekonomi tarihi ile 1950 sonrası sanat, mimarlık ve tasarım alanlarında özgün belge edinimi ve araştırma hedefli projeleri teşvik eden Salt Araştırma Fonları için 2023 yılı başvuruları, 17 Ocak’ta başladı. Ön başvurular, 20 Şubat Pazartesi günü saat 18.00’e kadar, saltonline.org adresi üzerinden gerçekleştirilebilir.

İki aşamada tamamlanacak başvuru süreci sonucunda seçilen araştırma projelerinin her birine 20.000 TL’lik fon desteği sağlanacak. Ön başvurular ile konu, dönem ve araştırma alanı bakımından içeriğin uygunluğu değerlendirildikten sonra bu aşamayı geçen aday projeler için son başvuru tarihi 20 Mart Pazartesi; sonuçların duyuru tarihiyse 18 Nisan Salı olarak açıklandı. Desteklenen projelerin çıktıları, Aralık ayında düzenlenecek bir sunum programıyla kamunun yorum ve katkılarına açılacak.



Gülsün Karamustafa, "İsimsiz", 13. Antalya Uluslararası Film ve Sanat Festivali, Resim ve Heykel Sempozyumu, 1976 Salt Araştırma, Gülsün Karamustafa Arşivi

bottom of page