top of page

“Salt Sanatsal Araştırma ve Üretim Destek Programı”nda Desteklenecek Projeler Açıklandı

“Salt Sanatsal Araştırma ve Üretim Destek Programı” ile desteklenecek projeler belirlendi. 193 başvuru arasından Sanatsal Araştırma Fonu kapsamında Aslı Uludağ’ın “Geothermalisms” projesi; Üretim Fonu kapsamında ise Ali Taptık’ın “Looking at Osmanbey: Social and Spatial Entanglements of Fashion Trade” projesi ile Merve Mepa’nın “An Interwoven Network: Threads and Trace” projesi seçildi. 


Bu yılki değerlendirme süreci, Vasıf Kortun (Küratör), Elvira Dyangani Ose (Museu d’Art Contemporani de Barcelona Direktörü), Manuel Segade (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía Direktörü), Ala Younis (Akademie der Künste der Welt Sanat Yönetmeni), Fatma Çolakoğlu (Salt Araştırma ve Programlar Direktörü) ve Juan Pujol Rodríguez’in (BBVA Vakfı Direktör Yardımcısı) yer aldığı Seçici Kurul tarafından yürütüldü. 


Güncel toplumsal meseleleri disiplinlerarası yaklaşımlarla ele alan Türkiyeli sanatçılara yönelik “Salt Sanatsal Araştırma ve Üretim Destek Programı” araştırma ve üretim için bir platform oluşturarak sanatçılar ile topluluklar arasındaki etkileşimi teşvik etmeyi amaçlıyor. 


Ali Taptık, "Looking at Osmanbey: Social and Spatial Entanglements of Fashion Trade", 2024, Ali Taptık’ın izniyle.

Commenti


bottom of page