top of page

SALT ve Varşova Modern Sanat Müzesi İş Birliğinde Sergi: “Bilinmeyene Doğru”

SALT’ın Varşova Modern Sanat Müzesi’nin iş birliğiyle gerçekleştirdiği sergisi “Bilinmeyene Doğru”, 28 Mayıs - 14 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Varşova Modern Sanat Müzesi video ve film koleksiyonundan bir seçki sunan sergi, 1989 sonrası dünyada sanatın, yerleşik tarihsel ve kültürel anlatıları kırma, bilinenin ötesine, başka öznellik ve anlatılara alan açma potansiyeline odaklanıyor.


SALT’ın Beyoğlu ve Galata yapılarına yayılan “Bilinmeyene Doğru” sergisinde; Diane Severin Nguyen, Nathalie Djurberg, Agnieszka Polska, Józef Robakowski, Duncan Campbell, Deimantas Narkevičius, Shana Moulton, Jananne Al-Ani, Oleksiy Radinsky, Neil Cummings ve Marysia Lewandowska’nın işleri yer alıyor. Adını, Deimantas Narkevičius’un, Berlin Duvarı’nın yıkılışının 20. yıldönümü vesilesiyle ürettiği işinden alan sergi, eski Doğu Bloğu’ndan günümüz Doğu Avrupa’sına uzanan bir toplumsal panorama da sunuyor.


“Bilinmeyene Doğru”, SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Fatma Çolakoğlu ve Varşova Modern Sanat Müzesi baş küratörü Sebastian Cichocki tarafından programlanırken, yazar ve editör Eda Sezgin’in iş birliğiyle hazırlandı. Sergiye eşlik edecek kamu programlarının ayrıntılarına sergi süresince saltonline.org ve SALT Online sosyal medya hesaplarından erişilebilir.


Deimantas Narkevičius

Into the Unknown [Bilinmeyene Doğru] (2009), 17’01’’

Varşova Sanat Müzesi Koleksiyonu izniyle


Agnieszka Polska

The Thousand-Year Plan [Bin Yıllık Plan] (2020), 27’54’’

Sanatçının izniyle


Oleksiy Radinsky

Circulation [Ring Hattı] (2020), 11’30’’

Sanatçının izniyle


Shana Moulton

MindPlace ThoughtStream (2014), 11’57’’

Varşova Sanat Müzesi Koleksiyonu izniyle


Diane Severin Nguyen

IF REVOLUTION IS A SICKNESS [EĞER DEVRİM HASTALIKSA] (2021), 18’53’’

Sanatçının izniyle

bottom of page