top of page

Serra Kuşkaya “DİKKAT KIRILIR!” Sergisi ile Istanbul Concept’te

Istanbul Concept, Serra Kuşkaya’nın “DİKKAT KIRILIR!” başlıklı sergisine, 9 Kasım tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor. “DİKKAT KIRILIR!”, akademik eğitimlerini İstanbul’da tamamlamış ve bugün çalışmalarını Fethiye’deki atölyesinde sürdürmekte olan Serra Kuşkaya’nın ilk kişisel sergisi olarak izleyiciyle buluşuyor.


Serra Kuşkaya, bu ilk solo sergisinde konfor alanından çıkıp, İstanbul'dan ayrılma kararıyla başlayan hikâyesinde; yolculuk sırasında izlediği manzaraları, paylaştığımız yaşam alanlarını, kısacası habitatımızı ortak sahnemize dönüştürüyor. Bir yanda artan eşitsizlikle beraber hızla büyüyen kentlerde üst üste binen, sıkışan hayatlar, her köşede karşımıza çıkan tabela kirliliği, dört bir tarafımızı saran kablolar, direkler, inşaatlar, her alanda maruz kaldığımız kontrolsüz yapılaşmanın çarpıklığı; diğer yanda da insanın sürekli bir arayış için yer değiştirmesi, kentten, medeniyetten uzaklaşma arzusu...


Kuşkaya, resimlerinde bu çelişkilerimizi ortaya koyarken atık malzemelerin kendi estetiğini kullanarak kurduğu kompozisyonlarla, bizleri yaşama pratiklerimizi düşünmeye davet ediyor.


“DİKKAT KIRILIR!” sergisi, 2 Aralık tarihine dek görülebilir.


Serra Kuşkaya, “DİKKAT KIRILIR!” sergisinden, 2023


Comments


bottom of page