top of page

“Sinematografik Hazlar: Eye Film Müzesi’nden Bir Seçki” Programı Pera Müzesi’nde Başlıyor

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Film ve Video Programları, “Sinematografik Hazlar: Eye Film Müzesi’nden Bir Seçki” başlıklı yeni programını, Uluslararası Müzeler Günü kapsamında sinemaseverlerle buluşturuyor. Küratörlüğünü Elif Rongen-Kaynakçi’nin üstlendiği seçki, 4 Haziran’a kadar Pera Müzesi Oditoryumu’nda izleyicisini bekliyor. Program, Avrupa’nın önde gelen film müzeleri arasında yer alan Eye Film Müzesi iş birliğiyle düzenleniyor.


1897-1902 dönemine ait yaklaşık 200 filmden oluşan Eye Film Müzesi’nin “Mutoscope ve Biyograf Koleksiyonu”, Pera Film iş birliğiyle İstanbul’da ilk kez izleyiciyle buluşuyor. Programda ayrıca, 2011 yılında UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilen “Desmet Koleksiyonu”ndan beş filmlik bir seçki yer alıyor. Eye Film Müzesi’nin eski sanat yönetmeni Peter Delpeut imzalı “Yasak Arayış”, Hollanda tarihinin en büyük yapım şirketi Filmfabriek Hollandia’nın en önemli filmi “Kuzeyli Carmen” ve erken dönem komedisi “Kârlı Bir Takas” da gösterim kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.


Film gösterimleri, indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler, Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan satın alınabilir.


"Göz Alıcı Biyograf: Avrupa Sinemasının En Eski Örnekleri" (1897-1902) (52’)

bottom of page