top of page

Sotheby’s Rönesans Dönemi Kitaplarından Oluşan Müzayedeye Ev Sahipliği Yapacak

Sotheby’s, Rönesans dönemi kitaplarından oluşan müzayede seçkisine ev sahipliği yapacağını duyurdu. “Bibliotheca Brookeriana: A Renaissance Library. Magnificent Books and Bindings”

başlığı altında açık artırmaya çıkacak eserler arasında, Leonardo da Vinci’nin “Treatise on Painting” isimli kitabı dikkat çekiyor. Sekiz kez düzenlenecek olan müzayedelerin ilki 11 Ekim’de, New York’ta gerçekleşecek.


Müzayedenin 25 milyon Amerikan dolar’lık satış gelirine ulaşması bekleniyor. Koleksiyon seçkisinden satışa sunulacak eserler, Amerikalı akademisyen T. Kimball Brooker’a aitti. 60 yıllık araştırma ve birikimin ürünü koleksiyonda, en dikkat çeken yapıt ise da Vinci’nin asistanı Francesco Melzi tarafından kopayalanan ve düzenlenen “Treatise on Painting”.


15’inci ve 16’ncı yüzyıllara ait olan ve koleksiyon değeri taşıyan eserler, günümüz yayıncılık dünyasında da büyük etkiye sahip. Öyle ki iyi bir zanaatın sembolü hâline gelen bu kitap tasarımları, o yüzyıllarda matbaa endüstrisini önemli ölçüde şekillendirmişti.



Leonardo da Vinci, “Treatise on Painting”


Commentaires


bottom of page