top of page

“Su Akar Dilini Bulur” Başlıklı Grup Sergisi Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde

Küratörlüğünü Naz Kocadere’nin üstlendiği, “Su Akar Dilini Bulur” isimli grup sergisi, Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde 19 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlıyor. Sergi, ağırlıklı olarak Hollanda ve Türkiye’de yaşayan ve üreten sanatçıların yapıtları vesilesiyle dil, iletişim ve ifade biçimlerinin su, akışkanlık, ve işitsellik üzerinden çeşitli aktarımlarını araştırıyor.


Özgür Atlagan, Annabelle Binnerts, Ulufer Çelik, Eser Epözdemir, Giovanni Giaretta, Itamar Gov, Fatoş İrwen, Şafak Şule Kemancı, Merve Kılıçer, Marina Papazyan, Merve Ünsal ve Müge Yılmaz’ın yapıtları bir araya getiren eser seçkisinde, sanatçıların sergi için özel olarak ürettikleri ya da yakın dönemde gerçekleştirdikleri mekâna özgü yerleştirme, ses enstalasyonu, fotoğraf kitabı, video, heykel, resim ve performans belgeleri bulunuyor.


Serginin çerçevesini besleyen ilk durak, Murathan Mungan’ın “Hamamname” romanında, yüzyıllardır yaşayan bir su cininin anlatımı üzerinden İstanbul’un hamam tarihini yansıttığı yeni dil arayışı oluyor. İkincisi duraksa Beyoğlu-Pera bölgesinin tanık olduğu politik ve ekonomik değişim süreçlerinin etkisiyle yaşanan demografik dönüşümün izini süren Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nin mesken edindiği bina oluyor.


Müge Yılmaz, "The Water"


Eser Epözdemir, "Zulmet Diyarı 2"


Safak Şule Kemancı, "Vulva Serisi No 1"


Itamar Gov, "Anatolian Limbs - I"

Σχόλια


bottom of page