top of page

Suudi Arabistan’ın Mega Şehri NEOM Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Zaha Hadid Mimarlık, Suudi Arabistan’da NEOM için tasarladıkları 330 metre yükseklikteki gökdelenin render görüntülerini geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştı. “Discovery Tower” isimli gökdelen, Mega şehir NEOM’un kurulacağı alanda, Trojena isimli bölgede yer alacak kayak yamacının eteklerinde bulunuyor. Kristali andıran dış cephesiyle tasarım, Trojena’da yapılması planan ve bölgenin ana elemanı olacak yapay göle bakan bir manzaraya sahip. Suudi Arabistan, NEOM’da inşa edilecek Trojena kayak pistinde 2029 yılında ev sahipliği yapacağı Asya Kış Olimpiyatları’nı ağırlayacak.


NEOM’un dört büyük lokasyonundan biri olacak Trojena’daki Discovery Tower, içerisinde yaşam alanları, pek çok eğlence ve spor merkeziyle yapay göle bakan bir seyir terası barındıracak. İç mimariye dahil planlar kamuoyu ile henüz paylaşılmadı. Öte yandan Discovery Tower’a alternatif olabilecek ikinci bir tasarım da render hâliyle yayımlandı.


“Mountain Observatory” isimli bir bir diğer yapı, kristal gökdelenin aksine yatay ve organik bir mimari forma sahip. Ağırlıklı olarak camın kullanıldığı tavan ve dış cepheleriyle mimari yapı, yapay göle bakan bir yamacın eteklerine konumlanıyor.


Mega şehir NEOM’un kurulacağı alanda, Trojena isimli bölgede yer alacak kayak yamacının eteklerinde bulunuyor.

Comments


bottom of page