top of page

“The Zone Of Interest / İlgi Alanı” Beş Dalda Oscar Adayı Gösterildi

Araştırma ve yapım süreci 10 yılı bulan, Auschwitz kampında gerçek mekânlarda çekilen, Cannes Film Festivali’nde “Grand Prix” dahil dört ödül kazanan “The Zone Of Interest / İlgi Alanı”, 10 Mart 2024’te sahiplerini bulacak ödül törenlerinde “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” dahil olmak üzere toplam beş dalda Oscar adaylığı elde etti.


Martin Amis ve Jonathan Glazer kaleminden çıkan filmin yönetmen koltuğunda Jonathan Glazer oturuyor. Oyuncu kadrosunda Sandra Hüller, Christian Friedel ve Freya Kreutzkam gibi isimlerin yer aldığı yapımda Auschwitz’in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, kampın bitişiğindeki bir ev ve bahçede çocukları ve hizmetkârlarıyla rüya gibi bir hayat kurmuştur. Ölüm kampının duvarlarına bakan muhteşem evleri, tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. 


Martin Amis’in aynı adlı romanından uyarlanan, edebiyat-sinema buluşmasının parlak bir örneği olan film, kötülüğün ve zulmün sıradanlığını, ailenin günlük hayatında gizlenen detaylarla gözler önüne seriyor. 


2024 En İyi Uluslararası Film Oscar Ödülü için İngiltere’nin adayı olan filmin, En İyi Film dahil başka kategorilerde de favoriler arasında ismi geçiyor.



“The Zone Of Interest / İlgi Alanı”, “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” dahil olmak üzere toplam beş dalda Oscar adaylığı elde etti.


“The Zone Of Interest / İlgi Alanı"


“The Zone Of Interest / İlgi Alanı"

bottom of page