top of page

Tomás Saraceno Çevre ve Sanat Odağındaki Sergisiyle Avustralya’da

Avustralya'da bulunan The Museum of Old and New Art (MONA), Tomás Saraceno’nun “Oceans of Air” başlıklı kişisel sergisine, 24 Temmuz 2023’e kadar ev sahipliği yapıyor. Farklı duyulara hitap eden sergide, MONA tarafından sipariş edilen mekâna özgü işlerin yanı sıra sanatçının yeni üretimleri de yer alıyor. Eser seçkisi Saraceno’nun, atmosfer ve ötesi dahil olmak üzere, dünyada yaşanan sorunlar karşısında hareket geçme çağrısı olarak konumlanıyor.


Türler arasındaki ekolojik ortamı ve ilişkileri odağına alan, iklim krizine karşı mücadele eden yaklaşımlardan ilham alan sergide sanatçı, habitatları tehdit eden faktörler ve yaşanan sıkıntıları anlama kaygısıyla şekillenen çok sayıda bilimsel ve sanatsal disiplinden yararlanıyor. Bu yönüyle sergi, çağdaş yaşam, paylaştığımız çevre ve sanat arasındaki çok yönlü ilişkiler ağını açığa çıkarıyor.


Tomás Saraceno, "Aerocene 2.5, 4, and 5", 2018. Aerocene Foundation, neugerriemschneider, Berlin and Tanya Bonakdar Gallery, New York / Los Angeles all images by Mona/Jesse Hunniford


Tomás Saraceno, "Silent Spring", 2022


Tomás Saraceno, "Webs of At-tent(s)ion", Oceans of Air


Comments


bottom of page