top of page

Tomris Uyar Sergisi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Açıldı

Necmi Sönmez küratörlüğünde gerçekleşen “Yürek Hakkı: Tomris Uyar'ın Yazı-İmge Dünyası” adlı sergi, 11 Kasım’dan itibaren Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşuyor.


2013 yılından beri her yılı bir yazara adayan Nilüfer Belediyesi, 2023’ü Tomris Uyar yılı ilan etti. Buradan hareketle yola çıkan “Yürek Hakkı: Tomris Uyar'ın Yazı-İmge Dünyası” sergisi ise öyküleri ve çevirileriyle Çağdaş Türk Yazınında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Tomris Uyar’ın “üretim süreçlerine” yoğunlaşıyor.  


Serginin kavramsal çerçevesi bu ağı görünür kılarken, Tomris Uyar’ın eserlerini yazdığı alandaki objeleri, yazı masasını, koltuklarını ve arkadaşlarının hediyeleriyle oluşturduğu resim koleksiyonunu bir araya getirerek onun yazma süreçlerinde etkin olan görsel imgeleri sanatseverlerle buluşturuyor. Yazarın günümüze dek korunmuş olan özel eşyalarına, koleksiyonuna eşlik eden el yazısı ve kitaplarının ilk baskıları da sergide ön plana çıkan elemanlar sergileniyor.


"Yürek Hakkı Tomris Uyar’ın Yazı ve İmge Dünyası Sergisi", Nazım Hikmet Kültürevi, Bursa, Fotoğraf Rıza Ertekin, Nilüfer Belediyesi.




תגובות


bottom of page