top of page

Yedikule Gazhanesi “Uzun Yürüyüş 68” Sergisi ile Kapılarını Açtı

Yedikule Gazhanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İBB Miras tarafından kent yaşamına kazandırılan mekânlar arasında yerini aldı. Bir zamanlar Suriçi’nin aydınlatma kaynağı olan Yedikule Gazhanesi, bu kez kültür sanatla şehri aydınlatmak için “Uzun Yürüyüş 68” başlıklı sergi ile kapılarını İstanbul’un kültür ve sanat hayatına açtı.


24 sanatçının işlerinin yer aldığı sergide; 1960’ların kültürel dokusunu belirleyen ekonomik altyapı, tam istihdamın sağlanması, alım gücünün artması, emeklilik haklarının kazanılması, kırdan kente yoğun göçün ikinci kuşağının modern kent hayatının nimetleri içinde refahı tatmış olmasıyla şekilleniyor.


Sergide; Alaettin Aksoy, Asım İşler, Burhan Uygur, Cihat Aral, Zehra Aral, Sadık Karamustafa, Gülsün Karamustafa, Mustafa Ata, Nevhiz Tanyeli, Ömer Uluç, Özer Kabaş, Teoman Südor, Gülseren Südor, Komet, Koray Ariş, Ali Teoman Germener, Nur Koçak, Seyhun Topuz, Saim Bugay, Yüksel Arslan, Neşe Erdok, Balkan Naci İslimyeli, Kemal İskeder ve Orhan Peker’in yapıtları bir araya geliyor.


Yedikule Gazhanesi, bu kez kültür sanatla şehri aydınlatmak için “Uzun Yürüyüş 68” başlıklı sergi ile kapılarını İstanbul’un kültür ve sanat hayatına açtı.

bottom of page