top of page

Zeynep Kayan’ın “sandalye ile ikinci kez” Sergisi Zilberman’da Açıldı

Güncelleme tarihi: 10 Mar

Zilberman, Zeynep Kayan’ın “sandalye ile ikinci kez” başlıklı kişisel sergisine, 7 Mart tarihinden itibaren, Beyoğlu Mısır Apartmanı’nda bulunan ana mekânında ev sahipliği yapıyor. Seçki, Zeynep Kayan’ın Rijksakademie misafir sanatçı programı sürecinde ürettiği benlik ve tekrar üzerine bir diyalog kuran son dönem işlerini bir araya getiriyor.Seçki, Zeynep Kayan’ın Rijksakademie misafir sanatçı programı sürecinde ürettiği benlik ve tekrar üzerine bir diyalog kuran son dönem işlerini bir araya getiriyor.


“sandalye ile ikinci kez”, sanatçının geçmiş tecrübeleri ziyaret ve tecrübe ederek onlara bir kez daha teşebbüs ettiği tekrar kavramıyla olan yolculuğunu ele alıyor. Sergi bu anlamda benlik, beden ve insanlık hâline dair temaları tekrarın merceğinden araştıran bir içgörü ve de bir otoportre niteliği taşıyor. Kayan’ın uzam, tekrar ve devinime dair sanatsal araştırmaları geleneksel sanat medyumlarının ötesine uzanırken hem varlığın şiirsel boyutlarına, hem de gerçeklik ve algı arasında süregiden ve devamlı olarak dönüşen oyuncu ilişkiye dair anlık bir bakış sunuyor. 


“sandalye ile ikinci kez”  sergisi, 11 Mayıs tarihine kadar, galerinin Beyoğlu Mısır Apartmanı’nda görülebilir.


Zilberman, Zeynep Kayan’ın “sandalye ile ikinci kez” başlıklı kişisel sergisine, 7 Mart tarihinden itibaren, Beyoğlu Mısır Apartmanı’nda bulunan ana mekânında ev sahipliği yapıyor.

Comments


bottom of page