top of page

“52. İstanbul Müzik Festivali” İçin Biletler Satışta

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen “52. İstanbul Müzik Festivali”, 21 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında müzikseverlere klasik müziğin yıldızlarıyla dolu bir program sunmaya hazırlanıyor. Bu yılın teması Kökler, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100’üncü yılına odaklanarak, müzik aracılığıyla bu coğrafyanın kültürel ve tarihi öykülerini aktarmayı hedefliyor. 


Festival, Macaristan ve Hollanda ile ilişkilerin 100’üncü yılının kutlanacağı “Kültür Yılları” etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Klasik müziği farklı türlerle bir araya getiren özel projeler de içeren programda her yıl olduğu gibi klasik müzik dünyasının yıldız solistleri ve prestijli orkestralar yer alacak.


Müzik Rotası’nın bu yılki durağı Yeniköy olacak. Meke’nin gösteri sponsorluğunda gerçekleştirilecek rota Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi’nde başlayacak, Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’nin ardından Palais Yeniköy’de son bulacak.


“52. İstanbul Müzik Festivali”nin “Onur Ödülü”, ülkemizin yanı sıra Avrupa ve İngiltere’de sürdürdüğü yoğun kariyeri, kurduğu orkestralar ve gençlere yarattığı imkânlarla 40 yıldır klasik müzik dünyasında önemli bir rol oynayan şef Cem Mansur’a sunulacak. Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise Amerika’nın yaşayan en büyük bestecileri arasında gösterilen Steve Reich’a verilecek.


Festival biletleri avantajlı dönem fiyatlarıyla passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00 arası) satın alınabilir.


İKSV Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı desteğiyle festivalde öğrenciler için sınırlı sayıda Eczacıbaşı Genç Bilet 20 TL üzerinden satışa sunulacak. 


Can Çakmur. Fotoğraf: Muhsin Akgün

bottom of page