top of page

“Akbank Kısa Film Festivali” İçin Geri Sayım Başladı

Bu sene 20’nci kez düzenlenen “Akbank Kısa Film Festivali”, 25 Mart - 4 Nisan tarihlerinde Akbank Sanat’ta ve Moda Sahnesi’nde sinemaseverlerle buluşacak. 74 ülkeden toplam 2.2421 kısa filmin başvurduğu festivalin bu seneki özel konuğu ise yönetmen Nuri Bilge Ceylan olacak. 


Festivalde “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Genç Bakışlar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim” ve “Forum” başlıklı dokuz farklı bölümden oluşuyor. Dünya festivallerinde gösterilen birçok filmin yanı sıra, Türkiye prömiyeri yapacak yeni filmlerin yer aldığı gösterim programında, 41 ülkeden 96 kısa ve 2 uzun metraj film festivalde seyirciyle buluşacak.


76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran “Kuru Otlar Üstüne” filmine imza atan usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, “20. Akbank Kısa Film Festivali”nde genç sinemacılarla ve sinemaseverlerle buluşacak. Buluşmada Ceylan’ın ilk kısa filmi “Koza” gösterilecek ve ardından filme ve sinemasal yolculuğuna dair deneyimlerini aktaracağı bir söyleşi gerçekleşecek.


Festivalin çevrim içi gösterimleri, filmonline.akbanksanat.com internet adresi üzerinden kayıt olunup izlenebilecek. “20. Akbank Kısa Film Festivali” hakkında detaylı bilgi için www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com adreslerini ziyaret edilebilir.



20’nci kez düzenlenen “Akbank Kısa Film Festivali”, 25 Mart - 4 Nisan tarihlerinde Akbank Sanat’ta ve Moda Sahnesi’nde sinemaseverlerle buluşacak.

bottom of page