top of page

Baysan Yüksel’in “Harikalar Diyarı/Wonderland” Sergisi Açıldı

Cemal Süreya Etkinlik Merkezi, Baysan Yüksel’in “Harikalar Diyarı/Wonderland” adını taşıyan ve Marcus Graf küratörlüğünde gerçekleşen retrospektif niteliğindeki kişisel sergisine, 31 Ekim tarihine kadar ev sahipliği yapıyor. “Harikalar Diyarı”, Baysan Yüksel’in 2007’den bugüne ürettiği ellinin üzerinde eseri izleyiciyle buluşturuyor.


Sergideki eser seçkisi, sanatçının son 15 yılda geliştirdiği çeşitli üslupları ve estetiği sergileyerek çağdaş dünyamızla ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etmek için sayısız yöntem bulduğu sanatsal arayışını gözler önüne seriyor. “Harikalar Diyarı” sanat üsluplarında sunduğu çeşitlilikle Baysan Yüksel’in sanat ve estetiğe dair çoğulcu yaklaşımının altını çiziyor. Baysan Yüksel paylaştığı kendi hayat hikâyeleriyle, izleyicisine kendi varoluş biçimini yeniden gözden geçirebilme olanağı veren bir hikâye anlatıcı olarak konumlanıyor.


Baysan Yüksel’in “Harikalar Diyarı/Wonderland” adlı kişisel sergisi 31 Ekim tarihine kadar Cemal Süreya Etkinlik Merkezi'nde görülebilir.



bottom of page