top of page

Beeple Bilgisayar Korsanlarının Kurbanı Oldu

Kimliği henüz bilinmeyen bilgisayar korsanı, Beeple’ın Twitter hesabını beş saat boyunca kontrol ederek, tahminen $438,000 dolar değerindeki NFT ve kripto paranın çalınmasına yol açtı.


Beeple adıyla NFT dünyasında yükselen Mike Winkelmann, olayın ardından ARTnews için yaptığı açıklamada “Farkında olup olmadığınızdan emin değilim ama herhangi biri para çalındıysa bunu görebilmek gerçek anlamda imkânsız. Birileri yeni hesap cüzdanı açabilir ve (wash trading) sırasında kaybettikleri parayı ‘görünür’ kıldıkları bir alan yaratabilir.” şeklindeki düşüncelerini paylaştı.


673,200 kişilik geniş takipçi kitlesiyle güvenilir bir üne sahip ve muhtemelen dünyanın en ünlü çevrim içi sanatçısı olan Beeple, “NFT Everyday’s: The First 5,000 Days” isimli yapıtı, geçtiğimiz Mart ayında Christie’s müzayede evinde $69.3 dolara alıcı bulmuştu.


*[Piyasada kendi kendine alım satım yaparak salt manipülasyona neden olan wash trading, “kendi kendine işlem” olarak tercüme edilebiliyor.]


Beeple’s first solo exhibition, "Uncertain Futures", at Jack Hanley’s gallery .


ZUCKERBORG V12, 2021-2022 Dye Sublimation Print on Aluminum, framed 80 x 133 inches This work is accompanied by a non-fungible token and is an edition of 1 + AP


bottom of page