top of page

Boticelli Portresinden Satış Rekoru Bekleniyor

İtalyan ressam Sandro Botticelli'nin 15. yüzyıla ait ender bir portresi müzayedeye çıkıyor. Sotheby's, “Portrait of a Young Man Holding a Roundel” adlı eserin Ocak 2021'de New York’taki Old Masters satışında, 80 milyon dolar'a ulaşması beklenen bir rakamla satılacağını duyurdu.

Eser, bilim adamları tarafından bir Medici aile üyesinin imajında yapıldığına inanılan asil bir bakıcının portresini içeriyor. Uzmanlar, işin komisyon üzerine yapılmış olabileceğine inanıyor. 80 milyon dolarlık Botticelli portresi açık artırmada satılan en pahalı portrelerden biri olabilir. Ocak ayında Sotheby's New York'ta satışa sunulacak olan tablonun, sahibinin 1982'de alırken ödediğinin 100 kat fazlasına satılacağı tahmin ediliyor.

Sotheby's Old Master resim bölümünün başkanı Christopher Apostle eserle ilgili "Otuz yıldır Old Masters tabloları satıyorum ve bu kadar anımsatıcı ve bu kadar mükemmel durumda bir resim alışılmadık bir şey" diyor. Yaklaşık 30 yıldır çeşitli müzelerde sergilenen tablo oldukça iyi muhafaza edilmiş durumda olmasıyla dikkat çekiyor.


bottom of page