top of page

Bozlu Art Project 10’uncu Yılını Karma Sergi ile Kutluyor

Bozlu Art Project 10’uncu yılını, küratörlüğünü Dr. Özlem İnay Erten’in üstlendiği “Düşten Güzel,  Hayalden Öte: Bozlu Art Project’in 10 Yılı” isimli sergiyle kutluyor.  Sergi, 14 Aralık tarihinden itibaren itibaren Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda görülebilecek. 


“Sanat yapıtına alışılmış kliklerin dışında bakabilmek ve Türkiye’de sanat alanında eksikliği hissedilen  bilgi ve belge boşluğuna katkıda bulunmak” mottosuyla yola çıkan Bozlu Art Project 10’uncu yılını, kurulduğu günden bu yana birlikte çalışmalar yaptığı ve ortak bir ideali paylaştığı sanatçıların eserlerinden oluşan karma bir sergiyle anıyor. Sergide Bozlu Art Project’in yöneticileri Oğuz Erten ve Dr. Özlem İnay Erten’in bu 10 yıllık süreci özetlediği, galeri arşivine ait fotoğraf ve videoların yer aldığı bir belgesel de yer alacak.


Sergi; Ercan Akın, Ali Alışır, İlgen Arzık, Server Demirtaş, Sinan Demirtaş, Evren Erol, Murat Germen, Can Göknil, Tülay  İçöz, Balkan Naci İslimyeli, Kazım Karakaya, Meliha Sözeri, Gamze Taşdan, Mehmet Uygun ve Semih Zeki’nin yapıtlarını bir araya geliyor. 


“Düşten Güzel,  Hayalden Öte: Bozlu Art Project’in 10 Yılı” sergisi, 17 Şubat 2024 tarihine dek görülebilir.


Server Demirtaş, "Düşünen Kadın Makinesi", 2013.


Balkan Naci İslimyeli, "Gezginler... Gece Yüzleri", 1984.




İlgen Arzık, "Ambrossia", 2018.

bottom of page