top of page

Bulgur Palas “Magnum İstanbul’da” Sergisi ile Kapılarını Açtı

İstanbul’un hafıza tarihi açısından çok değerli bir yapı olan Bulgur Palas, KİPTAŞ koordinasyonunda restore edilen çalışmaların ardından 28 Şubat günü kapılarını açtı. Dünyaca ünlü fotoğraf ajansı Magnum Photos ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kalıcı iş birliğiyle, Magnum’un 77’nci yıl özel sergisi “Magnum İstanbul’da” Bulgur Palas kapsamında izleyiciyle buluşuyor. 


 70 sanatçının 200’den fazla fotoğrafından oluşan “Magnum İstanbul’da” sergisi, fotoğraf ajansının kuruluşu ve gelişiminin ardındaki fikir ve ideallerin izlerini sürmeye de davet ediyor. 2017 yılında ajansa katılan, savaş muhabirliği alanında “The Bayeux Calvados Halködülü” ve iki defa “World Press Photo” (Dünya Basın Fotoğrafları) ödülü sahibi Türk fotoğrafçı Emin Özmen’in 30 fotoğrafına da sergide özel bir bölüm olarak yer veriliyor.


Sergide; Jonas Bendiksen, Henri Cartier-Bresson, Cornell ve Robert Capa, Ara Güler, David Seymour, Olivia Arthur, Raymond Depardon, BiekeDepoorter, Elliott Erwitt, Stuart Franklin, Leonard Freed, Eve Arnold, Paul Fusco, Cristina Garcia Rodero, Burt Glinn, Jim Goldberg, Marilyn Silverstone, Sergio Larrain, Susan Meiselas, Wayne Miller, Marc Riboud, Alessandra Sanguinetti, Chris Steele-Perkins, Dennis Stock ve Alex Webb gibi önemli fotoğrafçıların da aralarında bulunduğu 70 sanatçının çalışmaları yer alıyor.


“Magnum İstanbul’da” sergisi, 31 Ağustos tarihine kadar Bulgur Palas’ta ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.



Bulgur Palas, KİPTAŞ koordinasyonunda restore edilen çalışmaların ardından 28 Şubat günü “Magnum İstanbul’da” sergisi ile kapılarını açtı.

bottom of page