top of page

Claude Monet’nin Yapıtları Joan Mitchell ve Mickalene Thomas ile Yeniden Yorumlanıyor

Soyut çalışmalarıyla tanınan sanatçı Joan Mitchell ile Afro kökenli toplumların güzelliği, arzuları ve gücünü yapıtlarına yansıtan Mickalene Thomas’ın çalışmaları, empresyonizmin öncülerinden Claude Monet ile Paris’te, farklı zaman aralıklarında, birlikte sergilenecek.


Fondation Louis Vuitton tarafından yapılan açıklamada “Monet–Mitchell" başlığı altında, Joan Mitchell ve Claude Monet yapıtlarının 27 Şubat 2023’e kadar birlikte görülebileceği duyuruldu. Sergi kapsamında bir araya gelen “Monet–Mitchell" eser seçkisi, sanatçıların paylaştığı benzer yaklaşımları açığa çıkarmayı amaçlıyor. Monet’nin hayatını kaybettiği yıl dünyaya gelen Joan Mitchell, tıpkı Monet gibi resimlerini belirli bir sanat teorisiyle ilişkilendirmekten imtina ediyor. Monet üretimlerini “sensation” olarak tanımlarken, Mitchell ise “feelings” olarak adlandırıyor.


“Mickalene Thomas: Avec Monet" adıyla sergilenecek Mickalene Thomas - Claude Monet birlikteliği ise 6 Şubat 2023 tarihine dek, Musée de l’Orangerie’de görülebilecek. Mickalene Thomas, 2011 yılında katıldığı sanatçı rezidansı programını Monet’nin Giverny’deki evinde tamamlamış ve yeni üretimlerinin bir kısmını da orada gerçekleştirmişti.


Joan Mitchell ve Mickalene Thomas’ın Claude Monet ile birlikteliği, Monet’nin günümüzdeki ilham veren, çarpıcı yansımalarına dair izleyiciye merak uyandıran bir kapı açıyor.


Mickalene Thomas, "installation view of Me as Muse", 2016



Mickalene Thomas, "Le Déjeuner sur l’herbe - les trois femmes noires avec Monet", 2022


Installation view of “Monet–Mitchell” at Fondation Louis Vuitton, 2022

bottom of page