top of page

Dilek Yaman “Rüyalarda Buluşuruz” Sergisi ile Ferda Art Platform’da

Dilek Yaman’ın “Rüyalarda Buluşuruz” isimli ilk kişisel sergisi, 14 Mayıs tarihinden itibaren Ferda Art Platform Ana Salon’da sanatseverlerle buluşuyor. 2000’ler İstanbul gece kültüründen, günümüz Şişli mahalle sakinlerine kadar uzanan bu seçki, hayatı birlikte kutlayanların an ve anılarından oluşuyor. 


Tasarımı KPM Kerem Piker Mimarlık tarafından yapılan ve sergi metni Evren Savcı’nın kaleminden çıkan “Rüyalarda Buluşuruz”, Dilek Yaman’ın aile kavramı, queer ilişkiler, İstanbul gece kültürü ve Şişli’liler üzerine odaklandığı farklı serilerinden fotoğraflarını bir araya getiriyor. 


Kamera objektifinin arkasından bakmak yerine tam da hikâyenin içinden çıkmış bu fotoğraflar bir tanık olmaktan ziyade yaşanmışlığın dinamikliğini yansıtan, içsel bir gözle benimsenmiş kişi, kişilik ve ilişkileri araştırıyor. Kimi zaman mahrem ve müstehcen, kimi zaman kurgu ya da anlık çekilmiş görüntüleri bir araya getiren seçki kişisel ve uzun soluklu bir arşivin ikonik görüntülerinden oluşan kolektif bir yaşanmışlığı yansıtıyor. Sergi, her ne kadar ortak bir deneyimin parçası olsa da aslında sanatçının 20 yıllık kendini fotoğraflar üzerinden arama süreci ve bir nevi sanatçının oto-portresi olarak da okunabilir. 


“Rüyalarda Buluşuruz” sergisi, 5 Haziran tarihine kadar Ferda Art Platform’da ziyaret edilebilir. 


Dilek Yaman’ın “Rüyalarda Buluşuruz” isimli ilk kişisel sergisi, 14 Mayıs tarihinden itibaren Ferda Art Platform Ana Salon’da sanatseverlerle buluşuyor.

bottom of page