top of page

Dirimart Bodrum Yalıkavak’ta

Dirimart ilk defa bu yıl Bodrum Yalıkavak’ta sıra dışı bir programla izleyici karşısına çıkmanın heyecanını yaşıyor. 90’lı yıllarda, dönemin mimari anlayışına göre ve bölgenin estetiği dikkate alınarak tasarlanmış sanatçı misafirhanesi ve atölyelerinin zeytin ağaçlarının arasında konumlandığı mekânda Ritmo Zeytino ile bir iş birliğine başlıyor.


Bodrum’da gerçekleşen gastronomi projesi Ritmo Zeytino, haftada üç gün kapılarını ziyaretçilerine açarak her hafta değişen, çiftlikten sofraya menüsü ve özel olarak seçilmiş müziğiyle eşsiz bir deneyim sunuyor. Dirimart 8 Temmuz-18 Eylül tarihlerinde bu mekânın geçmişine ve ritmine uyum sağlayarak her biri ikişer haftalık sürelerle gerçekleştirilecek beş sunumla Perşembe’den Cumartesi’ye 17:00-22:00 saatlerinde ziyarete açık olacak.


Dirimart, Bodrum’da başlangıç projesi olarak, yaptığı sergi ve yerleştirmelerle İstanbul’u uluslararası temsile açan, çok çeşitli teknik ve malzemeyi kullanarak ilgilendiği meselelerde yeni bir aradalıklar sunan Sarkis’in “6 Altın Çizimli Vitray” serisine ev sahipliği yapacak. Sanatçının ilk kez bu mekânda gösterilecek olan yapıtları, altı adet vitraydan oluşuyor. İstanbul’da çektiği fotoğrafları parçalara ayırıp bunları altın kullanarak tekrar birleştirip onarması sonucu oluşturduğu vitrayları, bir şehrin belleğini taşıyan yapılar ve bu yapıların kişide bıraktığı izler üzerine düşündürüyor. Sarkis’in “6 Altın Çizimli Vitray” serisi 8-17 Temmuz tarihlerinde görülebilir.


bottom of page