top of page

“Endlessness” Sergisi Galeri Nev İstanbul’da Açıldı

Galeri Nev İstanbul, Melek Mazıcı’nın “Endlessness” adını taşıyan ve son dönem üretimlerini bir araya getiren kişisel sergisine, 5 Nisan tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor. Çoğunlukla kâğıt ve tuval üzerine çalışan sanatçının zengin bir form, renk ve ışık kullanımıyla bilinen eserleri, kendi zihnindeki imgeleri izleyicilerin deneyim ve duygularıyla buluşturmasına imkân veriyor. 


2016’da Galeri Nev İstanbul’da gerçekleşen “Beyaz Üzerine Renkler” adlı sergisinde beyaz alanın kapsayıcı ve bütünleyici özelliklerini araştıran Helsinki merkezli sanatçının eserleri, yedi yıl aradan sonra yeniden İstanbullu izleyicisiyle buluşuyor. Mazıcı, “Endlessness” başlığıyla izleyicinin eserlerini her görüşünde keşfetme potansiyeline sahip olduğu yeni ayrıntıları ve farklı bakış açılarının daimi akışını vurguluyor.


Sergiye, Harri Saukkomaa’nın Melek Mazıcı’yla gerçekleştirdiği bir röportajın ve Seda Yörüker’in sanatçının eserleri ve pratiğine dair kaleme aldığı bir metnin de yer aldığı İngilizce bir kitap eşlik ediyor. Sergiyle aynı adı taşıyan kitapta Mazıcı’nın atölyesinden fotoğraflar ve eser görselleri de yer alıyor.


Melek Mazıcı’nın “Endlessness” sergisi, 25 Mayıs tarihine kadar Galeri Nev İstanbul’da görülebilir.


Melek Mazıcı, “Endlessness” sergisi, Galeri Nev İstanbul, 2024.

bottom of page