top of page

İklim Aktivistleri Kanada’da Sergilenen Bir Eseri Pembeye Boyadı

İklim aktivistlerinin sanat eserleri üzerinden iklim krizine dikkat çekme eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Kanada’da meydana gelen olayda bir iklim aktivisti, National Gallery of Canada’da sergilenen Tom Thomson imzalı “Northern River” (1915) isimli manzara resmine pembe boya sıçrattı. Protesto, son dönemlerde sıkça dile getirilen ve ülke kamuoyunda büyük yankı uyandıran ulusal itfaiye birimi ihtiyacına dikkat çekme amacı taşıyor.


On2Ottawa isimli iklim aktivistleri grubunda bulunan, 28 yaşındaki Kaleb Suedfeld, resmin üzerine döktüğü boyanın ardından, müzede oturma eylemi gerçekleştirerek elini zemin yüzeyine tutkalla yapıştırdı.


Cebinden çıkardığı kâğıtta yazılanları okuyan eylemci, fosil yakıt endüstrilerinin sanat harikası olan dünyamıza zarar verdiğine, hükümetin ise bu suçlar karşısında elini kolunu bağlayıp sessiz kalmasına dikkat çekti.


On2Ottawa isimli iklim aktivistleri grubunda bulunan, 28 yaşındaki Kaleb Suedfeld, Tom Thomson imzalı “Northern River” (1915) isimli manzara resmine pembe boya sıçrattı.

bottom of page