top of page

Japonya’nın Gündüz Gerçekleştirilen İlk Havai Fişek Gösterisi Görenleri Büyüledi

Saint Laurent iş birliğinde hayata geçirilen ve Cai Guo-Qiang tarafından tasarlanan “When the Sky Blooms with Sakura” başlıklı havai fişek gösterisi, Japonya’nın Iwaki sakinlerine görsel bir şölen yaşattı. 26 Haziran’da gerçekleşen proje, Japonya’da gündüz vakit yapılan ilk havai fişek etkinliği olmasıyla da öne çıkıyor.


“When the Sky Blooms with Sakura”, 2011 yılında Tokyo’da meydana gelen şiddetli deprem ve tsunaminin yaşandığı kıyı şehri Fukuşima’da gerçekleşti. Projenin “Black Waves” başlıklı bölümü, doğadan uzaklaşan insanlığın yarattığı tahribat için bir ağıtı temsil ediyor. “Memorial Monument” isimli kısım ise, bölgedeki savaş ve doğal felaketlerin ardından yaşanan acı ve kayıplar için yerel halkının yasını tutuyor.


Saint Lauren tarafından sipariş edilen ve 30 dakika süren gösteride, yaklaşık 40.000 koreografiden oluşan havai fişekler kullanıldı. Kara ve denizden görülebilen proje, Cai’nin Tokyo, National Art Center’da süregelen ve 29 Haziran’da sanatseverlerle buluşan “Ramble in the Cosmos – From Primeval Fireball Onward” başlıklı sergisi kapsamında hayata geçti.


Cai Guo-Qiang, “When the Sky Blooms with Sakura”, Iwaki, 2023





bottom of page