top of page

Jean-Luc Godard Institut français ve Sinematek/Sinema Evi’nde Anılıyor

Institut français ve Sinematek/Sinema Evi, Fransız yönetmen Jean-Luc Godard’ı anıyor. “Georges Pierre’in gözünden Godard” isimli sergi, 2 Ekim tarihinde, Institut français İstanbul ve Sinematek/Sinema Evi sergi salonlarında sanatseverlerle buluşacak.


Jean-Luc Godard’ın filmlerinden muhteşem kareleri ve filmleri bir araya getiren, yönetmenin 11 filmi ve yönetmen hakkında bir belgeselden oluşan “60’larda Godard” adlı bir retrospektif de 24 Ekim’den itibaren Sinematek/Sinema Evi’nde sinemaseverlere sunulacak.


Etkinliklere paralel olarak, Institut français İstanbul’da, 212 Photography Istanbul kapsamında 11 Ekim’de “Le Mépris” film gösterimi, sonrasında yönetmen ve senarist Cem Başeskioğlu ile söyleşi, 13 Ekim’de ise “À bout de souffle” film gösterimi gerçekleşecek. Filmler orijinal dilde Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.


“Georges Pierre’in gözünden Godard” sergisi, 9 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek. “60’larda Godard” retrospektifi ise 21 Ocak tarihine kadar sinemaseverlerle buluşacak.


Institut français ve Sinematek/Sinema Evi, Fransız yönetmen Jean-Luc Godard’ı anıyor.

bottom of page