top of page

“Mahsul Vakaları” Bayetav Sanat’ta Hayata Geçiyor

Dünya ile kurulan ilişkilere dair tarifleri yeniden ele alan, araştırma ve programlarını Dilşad Aladağ’ın üstlendiği “Mahsul Vakaları”, iş birlikleri ve bir aradalıklara dayalı bir sergi ve kamu programı olarak, 27 Nisan tarihinden itibaren İzmir’de yer alan Bayetav Sanat’ta hayata geçiyor.


“Mahsul Vakaları”, Çukurova’da başlayan ve İzmir’de devam eden, Anadolu’nun Akdeniz kıyılarındaki kırsal modernleşme sürecinin çevresel, kültürel ve toplumsal mahsullerini araştıran “Mahsul Projesi”nin bir uzantısı. 2022 yazından bu yana süren, coğrafya gezileri, arşiv ziyaretleri, görüşmeler ve kayıtlarla beslenen araştırma, eş zamanlı olarak genişleyen çevrimiçi bir arşiv denemesi de sunuyor. İzmir ayağı BAYETAV Bir Arada Yaşarız Destek Programı kapsamında desteklenen “Mahsul Projesi”, ekolojiyi türler arası ilişkilerle kenetlenen çok katmanlı ve devingen bir ağ olarak ele alıyor. “Mahsul Vakaları” ile bugünün devinimlerini coğrafyadan hikâyelerle hatırlayarak, yeniden seslendirerek ve türler arası birliktelikler hayal ederek düşünmeyi öneriyor.


Sergi ANATOPIA, Ali Cindoruk, Aslıhan Demirtaş, Aslı Özdoyuran, Dilşad Aladağ, Eylül Şenses, Fatma Belkıs & İz Öztat ve Yasemin Ülgen’i bir araya getiriyor.


“Mahsul Vakaları” sergisi, 22 Eylül tarihine dek görülebilir.


 “Mahsul Vakaları”, 27 Nisan tarihinden itibaren İzmir’de yer alan Bayetav Sanat’ta hayata geçiyor.

bottom of page