top of page

Nezaket Ekici "Keşfin Boyutları" Sergisi ile Pi Artworks İstanbul’da

Nezaket Ekici "Keşfin Boyutları" isimli, Pi Artworks’teki üçüncü kişisel sergisi için 3 gün boyunca her gün, farklı bir canlı performans gerçekleştirecek. Sanatçının ses getiren “Pars Pro Toto”” performansını içeren bir video yerleştirmesi de 25 Mayıs'a kadar galeri mekânında sergilenecek.


Yoğun ve görev odaklı olan Ekici'nin performansları, enerji ve mizahın yanı sıra acı ve fiziksel dayanım anlarını bir araya getiriyor. Bununla birlikte, bu üç performans heykeller etrafında şekillenmektedir. Heykel, Ekici'nin performanslarının merkezi unsurunu oluşturur ya da sanatçı tarafından gerçekleştirilen performansın bir ürünü olarak ortaya çıkıyor. 1994-2000 yılları arasında Ludwig Maximilians-Üniversitesi ve Güzel Sanatlar Akademisi Münih'te heykel ve resim üzerine eğitim alan Ekici, son zamanlarda heykele olan ilgisini, sanatsal pratiğinin başlangıcına bir temas olarak değerlendiriyor. Sanatçının geride kalıntılar bırakan geçmiş performanslarının aksine, “Keşfin Boyutları”, süreç yoluyla bilinçli olarak heykeller üretmeyi amaçlıyor.


Sürekli yeni eserler yaratmaya, yeni perspektifler entegre etmeye ve izleyicilerine yeni bakış açıları katmaya çalışan Ekici, “Keşfin Boyutları”nda her bir ardışık performansını hem fiziksel hem de kavramsal olarak bağlıyor. Her bir iş; Esssence, Cohesion Patterns of Egg ve Panta Rhei: zaman ve mekân, geçicilik ve yaratılış, günlük dünya ile iç inançlarımız arasındaki ilişkinin farklı görsel boyutlarını örnekliyor. Her bir eserin kendi hikâyesini anlattığı bu etkinlik serisinde, izleyiciler üç gün boyunca Ekici'yi bütünsel bir fiziksel özveri ve yüksek konsantrasyonla deneyimleyebilecekler ve bu sürecin sonucunda yeni ve eşsiz heykeller ortaya çıktığına tanık olacaklar.


Nezaket Ekici "Keşfin Boyutları" isimli, Pi Artworks’teki üçüncü kişisel sergisi için 3 gün boyunca her gün, farklı bir canlı performans gerçekleştirecek.


Performans Takvimi


“Essence”

4 Nisan Perşembe, 16.00 


“”Cohesion Patterns, Egg”

5 Nisan Cuma, 16.00 


“Panta Rhei”

6 Nisan Cumartesi, 16.00

3 gün boyunca her gün, saat 16.00'da, farklı bir canlı performans gerçekleşecektir.


Açılış, 6 Nisan Cumartesi günü, son performans sırasında, 18:00 - 20:00 saatleri arasında olacaktır.

bottom of page