top of page

PİLEVNELİ Dolapdere Eş Zamanlı İki Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

Güncelleme tarihi: 1 Eki 2022

PİLEVNELİ, PİLEVNELİ Dolapdere'de eş zamanlı iki sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Adam Szymyczyk'in üstlendiği, Nevin Aladağ'ın “Jamming” isimli ilk kişisel sergisi ile Serkan Sarıer'in “Swarm” başlıklı Türkiye'deki ilk kişisel sergisini, 13 Eylül-15 Ekim tarihleri ​​arasında izleyiciyle buluşturuyor.

Nevin Aladağ'ın son dönem işlerine odaklanan bir araştırma olarak tasarlanan “Jamming” sergisi, galerinin ilk üç katına yayılıyor. Sergideki eserler, sanatçının ses ve örüntü oluşturmaya olan tutarlı ilgisine ve tüm toplumsal ilişkilerde önemli bağlayıcı unsurlar olarak ritim ve süslemenin işlevine tanıklık ediyor. Nevin Aladağ'ın eserlerinin neredeyse hepsi icra edilebilir ya da en azından performatif bir kullanım olanağı akıllara getiriyor.

Serkan Sarıer çalışmalarında, endişelerini dile getirmek amacıyla erkek bal arılarını (drone) alegorik bir queer metaforu olarak kullanıyor. Sanatçı, üretim pratiğinde muhafazakar Türk işçi sınıfı tarafından yoğun bir popülasyonuna sahip olan Almanya'nın Hanau şehrinde queer bir genç olarak büyürken yaşadığı kişisel deneyimlerinden yola çıkıyor. Bu bağlamda Serkan Sarıer’in sergisinde bulunan eser seçkisi, erkek arılarda görülen dönüşüm hâlini erkek figürleri üzerinden tasvir ediyor. Eserlerdeki figürlerin nereye evrilebileceği, nereden geldiği ya da hangi dönüşüm evresi içinde olabilecekleri tahmin edilemez bir hâl alıyor. İzleyici, dönüşüm anında oluşan bir sekansa tanık oluyor.


Serkan Sarıer, "Untitled", 2022


Nevin Aladağ, "Köşe Arpı (Rezonans Alanları)", 2021

bottom of page