top of page

Prix Pictet’nin 10’uncu Edisyonu Arter Ev Sahipliğinde Sergilenecek

Dünyanın önde gelen fotoğraf ve sürdürülebilirlik ödülü Prix Pictet’nin 10’uncu edisyonu, Victoria & Albert Museum’daki ilk sergilenişinden sonra, 26 Nisan–27 Temmuz tarihleri arasında Arter’de izleyicilerle buluşuyor.


Prix Pictet Human, ödülün onuncu döneminde finale kalan 12 seçkin fotoğrafçının yapıtlarına yer veriyor. 2023 yılının Eylül ayında, Victoria & Albert Museum’da (uluslararası turnenin ilk ayağında) gerçekleşen törende Prix Pictet Human’ı kazanarak 100.000 İsviçre Frangı değerindeki ödülün sahibi olan sanatçının Hindistanlı fotoğrafçı Gauri Gill olduğu açıklandı. Gill, bağımsız jüri tarafından, 12 finalist arasından seçildi.


Sanatçıların üretimleri, “Human[İnsan]” temasının çeşitli yönlerini etkin bir şekilde keşfetme olanağı veriyor. Finale kalan fotoğrafçıların her biri, kendi benzersiz yaklaşımlarıyla ortak paydamız olan insanlığı ve dünya üzerindeki etkileşimlerimizi keşfe çıkıyor. 


Prix Pictet, 2008 yılında Pictet Group tarafından küresel sürdürülebilirlik gibi hayati bir meseleye fotoğrafın gücünden yararlanarak dikkat çekmek amacıyla kuruldu. Ödül, bugüne kadar her biri sürdürülebilirliğin belirli bir yönüne vurgu yapan 10 farklı tema altında verildi. 


Alessandro Cinque,

Puno bölgesindeki Ayaviri’de madencilik başlamadan önce yerel halk peynirini ve sütünü Peru’nun dört bir yanına satıyordu. Su kirliliği ve kuraklık nedeniyle inek sütünün hem miktarı hem de kalitesi azaldı, ürünü satmak ise giderek güçleşiyor.

2021

bottom of page