top of page

SAHA Studio, İstanbul Bienali ve World Weather Network ile İş Birliğinde

Türkiye’den sanatçıların üretim ortamlarını destekleyerek uluslararası sanat kurumu ve aktörleriyle etkileşimlerini artırmaya çalışan SAHA Studio, beşinci dönemine başlıyor. SAHA Studio’nun Haziran-Aralık 2022 dönemine Atıf Akın, Elmas Deniz, Can Küçük, Burcu Yağcıoğlu ve Ahmet Öğüt & Silent University Orientation Program ekibi (Amal Jibril, Suha Nabhan, Yelta Köm) katılıyor. SAHA bu yıl da İstanbul Bienali’ne Türkiye’den katılan sanatçıların yeni projelerine fon ve kaynak sağlıyor.


SAHA Studio, bu yıl ayrıca 17. İstanbul Bienali'nin katılımcıları ve mekânları arasında yer alıyor. 17 Eylül’den itibaren çarşamba ve cumartesi günleri kapılarını bienal izleyicisine açan SAHA Studio, sanatçı üretimlerinin paylaşılacağı ve konuşmaların yapılacağı bir mekân olarak kurgulanıyor. Ayrıca, bienal küratörleri ve yurt dışından İstanbul’a araştırmaya gelen bienal sanatçılarının bir kısmına Galata’daki SAHA Residency’de konaklama imkânı sunuyor.


SAHA'nın küresel iklim krizine karşı 28 ülkeden sanatçı ve yazarları bir araya getiren World Weather Network'e katılımı da SAHA Studio'nun sonbahar programını belirleyici nitelik taşıyor. Sanatçılardan Elmas Deniz, Can Küçük ve Burcu Yağcıoğlu SAHA’nın World Weather Network için iş birliği yaptığı bağımsız sanat inisiyatifi m-est.org ile birlikte SAHA Studio’ya davet edilirken 17. İstanbul Bienali katılımcılarından Atıf Akın ve Ahmet Öğüt & Silent University Orientation Program ekibinin SAHA Studio’nun yeni dönemine katılımıysa 17. İstanbul Bienali eş küratörleri Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ile David Teh ile ortaklaşa belirlendi.


SAHA Studio

bottom of page