top of page

SPOT.TER’ın Yeni Dönemi Online Olarak Başlıyor

SPOT Projects’in üyelik platformu SPOT.TER’ın Sonbahar 2020 dönemi, 15 Eylül - 22 Aralık tarihleri arasında “Normalleşme Sürecinde Sanat ve Üretim Şekilleri” başlığı ile online olarak gerçekleşecek. Zoom uygulaması üzerinden yapılacak buluşmalarda üyelere özel konuşmalar, seminer programları, koleksiyon gezileri, sanatçı atölyesi ziyaretleri, koleksiyoner & sanatçı buluşmaları, galeri ve sergi turları yer alacak. SPOT.TER’lar, bu yıl ilk kez açılan ve Bireysel Üyelik kategorisinde yer alan SPOT.TER Online Paketi ile güncel sanat ortamını takip edebilecek. 20 etkinlikten oluşan SPOT.TER Online Paketi ile üyeler, dönem boyunca gerçekleşecek tüm etkinliklere katılım sağlayabilecek. Kurum çalışanları ve/veya müşterileri için sanat dünyasını yakından tanıma fırsatı sunan SPOT.TER Kurumsal Üyelik Paketi de online etkinlikler ile sanatsever kurumların tercih edebilecekleri bir seçenek olacak.

SPOT.TER Sonbahar 2020 dönemi eylül ayı etkinliklerinin ilkinde, Pera Müzesi’ndeki “Minyatür 2.0 - Güncel Sanatta Minyatür” sergisi, serginin küratörlerinden Azra Tüzünoğlu ve sergide işleri yer alan sanatçılar CANAN ve Cansu Çakar’ın konuşmalarının ardından online olarak gezilecek. SPOT.TER Konuşma etkinliğinde Dr. Bora Keskiner, “İmparator Jüstinyen’den Sultan Abdülmecid Dönemine Ayasofya’nın Sanat ve Mimarideki Yeri ve Önemi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Murat Germen’in, Ferda Art Platform’daki “Feyezan” sergisini ve işlerini, serginin küratörü Necmi Sönmez ve tasarımcısı Kerem Piker eşliğinde anlatacağı etkinlik, online sergi turuyla devam edecek. SPOT.TER Sanatçı Atölyesi Ziyareti’nde ise Ekin Saçlıoğlu ile online olarak bir araya gelinecek. Gelecek ayların etkinlikleri de en yakın zamanda duyurulacak.

“Her SPOT.TER bir sanat hamisidir.” fikri ile kurulan SPOT Destek Fonu yeni dönemde de üyelik paketlerinden elde edilen gelir ile gelişmeye, bağımsız sanat çalışmalarına katkı sağlamaya ve yeni sanat işleri üretilmesine kaynak yaratmaya devam edecek. SPOT Destek Fonu 2020 yılında CANAN’ın, Pera Müzesi’ndeki “Minyatür 2.0 - Güncel Sanatta Minyatür” sergisinde yer alan, “Ademler ve Havvalar (2020)” ve “Güzel ve Çirkin (Aslan ve Ceylan) (2020)” adlı iki yeni işine üretim desteği sağladı.


bottom of page