top of page

“Yaratıcı İş birlikler için Hibe Çağrısı”na Başvurular Açıldı

British Council, Birleşik Krallık'taki yaratıcı oluşumlar ile Türkiye'deki kültür ve sanat kuruluşları arasında yaratıcı iş birliği projelerini geliştirmek üzere hayata geçirdiği “Yaratıcı İş birlikler için Hibe Çağrısı” programının ikincisini başlatıyor. Türkiye’den tüm kültür - sanat kurumlarının başvurabileceği programda en fazla 7 kuruma destek verilebilecek. Kurum başına 350.000 TL’ye kadar hibe desteği sağlanacak program için son başvuru tarih 17 Temmuz.


Tüm Türkiye’den başvurulara açık olacak hibe çağrısında, British Council’ın Türkiye’de daha önce çalışmadığı kuruluşlardan ve özellikle İstanbul dışından ve deprem bölgelerinden başvurular veya bu bölgeyle iş birliği yapılan proje başvuruları önceliklendirilecek. Program kapsamında, iklim değişikliğinden küresel sorunlara kadar çağdaş temaları ele alan özgün ve yaratıcı proje iş birlikleri desteklenecek.


Hibe programı hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru için britishcouncil resmi web sitesi ziyaret edilebilir. 21 Haziran, saat 12:00’de açık çağrı ile ilgili olası soruların cevaplandırılacağı çevrim içi bir oturum gerçekleştirilecek. Hibe programı kapsamında seçilen projeler, 31 Temmuz tarihinde, British Council web sitesi üzerinden açıklanacak.


“Yaratıcı İş birlikler için Hibe Çağrısı” programı için son başvuru tarih 17 Temmuz.

bottom of page