top of page

Yayoi Kusama’nın Beş Yapıtı Sotheby’s’te Rekor Kırdı

Sotheby’s, geçtiğimiz hafta Hong Kong’ta gerçekleştirdiği müzayede kapsamında, Yayoi Kusama’nın son 20 yılda ürettiği işlerden derlenen beş seçkiyi rekor fiyatlara sattı. Modern ve çağdaş sanatın önemli isimlerinden Kusama, müzayedelerde peş peşe kırdığı kendi rekorlarıyla da gündeme geliyor. Sanatçının yapıtları, son açık artırmada toplam 22.9 milyon dolar’lık satış gelirine ulaştı.


Kusama’nın “My Heart is Flying to the Universe” (2018) isimli oda ölçeğindeki geniş enstalasyonu, 3.29 milyon dolar’lık çekiç fiyatıyla seçki içinde öne çıkan yapıtlar arasında. Asya pazarında ilk kez böyle bir satış gerçekleştirdiğini açıklayan Sotheby’s, yeni alıcının kim olduğunu sır gibi saklıyor. Özgünlük belgesine göre, ilk olarak David Zwirner tarafından satın alınan eser, güncel müzayedeye ise isimsiz bir satıcı tarafından getirildi.


“Pumpkin (L)” (2014) başlığını taşıyan balkabağı heykeli, telefonla verilen teklif üzerinden 7.98 milyon dolar’a anonim bir ismin koleksiyonuna dâhil oldu. Kusama’nın ikonik hâle gelen “A-Pumpkin (BAGN8)” (1929) adındaki, sarı üzeri siyah puantiyelerden oluşan uzun şeritlerle bezeli balkabağı ise 7 milyon dolar’a yeni alıcısını buldu.


Yayoi Kusama, "My Heart is Flying" , 2018


bottom of page