top of page

Zeyno Pekünlü "Bütün Ahları" Sergisi ile SANATORIUM’da

SANATORIUM, Zeyno Pekünlü’nün "Bütün Ahları" başlıklı altıncı kişisel sergisine, 26 Nisan - 1 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sergi gündelik hayatta karşılaşılan kısır döngüleri farklı yöntemlerle ele alarak, bunları aşmakta kolektif çabaların olasılığına işaret ediyor. 


Sergiye ismini veren dört kanallı ses kolajı “Bütün Ahları”, kolektif hafızada önemli yeri olan bir müzisyenin tüm albümlerindeki ahları toplayarak toplumsal koşulları sergi mekânında yankılıyor. “Mükemmel Döngü” videosu sürekli askıda kalan, bir türlü amacına ulaşamayan beklentilerimize işaret ediyor. “Olasılıklar, Önemler ve Bağlantılar” serisinde sanatçı 20 yıldır katıldığı toplantılarda aldığı notlardan kırptığı çeşitli işaretlerden oluşan baskılar sunuyor. Bir faillik ihtimalini gösteren bu işaretler, önceki çalışmalarda ima edilen toplumsal çıkışsızlık hâline karşın ısrarlı ve kolektif çabaları hatırlatıyor. 


SANATORIUM, Zeyno Pekünlü’nün "Bütün Ahları" başlıklı altıncı kişisel sergisine, 26 Nisan - 1 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

bottom of page