top of page

5533 Zeynep Yılmaz’ın “COPYWRITER” Performansını Ağılıyor

Güncelleme tarihi: 12 Mar

Zeynep Yılmaz’ın “COPYWRITER” isimli performans serisi, 9 Mart tarihinden itibaren, beş farklı güne yayılı seanslarda tekrarlanarak 5533’te sanatseverlerle buluşuyor. Performans, Yılmaz’ın geçmişte metin yazarı olarak çalıştığı ofiste mesai saatlerinde yazmaya başladığı metinden yola çıkarak şekilleniyor. 


Herkese açık bir görsel havuzdan seçilerek temsili estetikler oluşturan, yaratılacak olan şeyin vaadini vermekten öteye gitmeyen Pinterest panoları, mesaideki kullanımına benzer şekilde “COPYWRITER”a dair araştırmanın altyapısı olarak fiziksel mekâna taşınıyor. Yaratıcı eylem ve bu eylemin var olduğu farklı bağlamlar arasındaki gerilimi bir iç ses hâlinde konuşan performansa, aynı gerilimi açık eden mekân içi yerleştirmeler ve objeler eşlik ediyor. 


Anlatının satirik içeriği ve tezatlı biçimi doğrultusunda, günümüz çalışma alanlarının olmazsa olmazı motivasyonel sloganlar sanatçının 5533’te kurguladığı dünyaya dahil ediliyor. İçerik-biçim eleştirisini merkeze alan “Poor words hide behind good graphic design” (“İyi grafik tasarımlar vasat ifade edilmiş kelimeleri ardına saklar.”) sloganı, Michaela Cagáňová ve Can Yıldırım iş birliği ile sergide uydurma bir keşif olarak yer alıyor.


Performansın dili Türkçe ve yaklaşık yarım saat sanatseverle buluşacak. 5533, performansın olduğu her gün başlangıcından önce ve sonra olmak üzere iki saat açık olacaktır. 


Performans gün ve saatleri:

15 Mart Cuma - 19:00

16 Mart Cumartesi - 14:00

19 Mart Salı - 19:00


Zeynep Yılmaz’ın “COPYWRITER” isimli performans serisi, 9 Mart tarihinden itibaren, beş farklı güne yayılı seanslarda tekrarlanarak 5533’te sanatseverlerle buluşuyor.

bottom of page