top of page

Ardan Özmenoğlu Club Marvy’de İzleyiciyle Buluşacak

Club Marvy, sanata verdiği değerle sezon boyunca farklı sanatçıları ağırladığı multidisipliner sanat galerisi Atelier Marvy’de, Ardan Özmenoğlu’nun “Deniz Yıldızı” adlı sergisini, 4 Temmuz - 29 Temmuz tarihleri arasında izleyiciyle buluşturuyor.


Döne Otyam’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği Atelier Marvy, Ardan Özmenoğlu’nun “Deniz Yıldızı” sergisiyle sezonun da üçüncü sergisini gerçekleştiriyor. Ardan Özmenoğlu eserlerinde popüler kültüre ait nesneyi ve ifade şeklini farklı bir bakış açısıyla yorumlayarak, kültürel bellekte yer alan ögelerin anlamlarına dair özel bir dil geliştiriyor. Özellikle post-it notlar ve neon kullanarak ürettiği eserlerinde, malzemenin beraberinde getirdiği anlam yüküyle beraber; kültürel tarih ve gündelik hayatın üst üste bindiği ifade biçimlerini yorumluyor.


Sanatını ortaya koyarken gündelik hayatta sokakta duyduğu seslerden ilham alan Özmenoğlu, kurguladığı neon işlerinde bu sesleri eğip bükerek yerleşmiş klişelere renkli bir bakış açısı getiriyor. Sanatçının eserlerine koyduğu isimler de esas sanatının bir parçası olarak izleyenleri kendi zihinlerinde anlık bir yolculuğa çıkarıyor. Kullandığı farklı malzemeler ve tekniklerle kendine has stiliyle Ardan Özmenoğlu post-modern dünyada sanatı ile büyük izler bırakıyor.


Ardan Özmenoğlu

bottom of page