top of page

“Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” Sergisi Açıldı

Akbank Sanat, küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği, bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” adlı sergiye 26 Mart tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesini irdeleyen sergide, oyunların sanatla bütünleştiği işlere yer veriliyor.  


“Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”, bilgisayar oyunlarının, bir eğlence aracı olmanın ötesine geçtiğini, eğitimden sanat dünyasına kadar geniş bir yelpazede etkileşimli deneyimler sunduğunu savunuyor. Böylece, bu oyunların sosyal etki ve farkındalık yaratma potansiyelini de ele alıyor. Sergi, aynı zamanda bilgisayar oyunlarının çağdaş sanat dünyasıyla alışverişini ve bu alandaki çeşitliliği ve yenilikleri de keşfetmeyi amaçlıyor.


Seçki Amanita Design, BUG Lab, Eddo Stern, Emi Kusano, Jon Haddock, Ken Wong, Kristin Lucas, Murat Kalkavan, Ouchhh, Petra Szeman, Total Refusal, UCLA Game Lab ve We Are Muesli isimlerini bir araya getiriyor.


“Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” sergisi, 18 Mayıs tarihine dek Akbank Sanat’ta görülebilir.


We are Muesli, "The Great Palermo"

bottom of page