top of page

Ekavart Gallery İnci Ertuğ’nun “Aşık Mıyım Neyim?” Sergisini Ağırlıyor

Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı, İnci Ertuğ’nun son dönem ürettiği, karışık teknik ve çeşitli materyalle hazırlanmış yapıtlarının yanı sıra bu sergiye özel ilk kez ürettiği heykellerinin de yer aldığı “Aşık Mıyım Neyim? (Am I in Love or What?)” başlıklı 16’ncı kişisel sergisine 7 Şubat tarihinden itibaren Ekavart Gallery’de ev sahipliği yapıyor. 


İnci Ertuğ için sanatta, aşkta olduğu gibi içgüdü yeterlidir çünkü resim yapmak Picasso’nun dediği gibi “Görme özürlü insanın uzmanlığıdır. Çünkü o gördüğünü değil, hissettiklerini resmeder.” Sanatçı için resim yapmak duygularının ifade alanıdır ve bu sanat yolculuğunda yürüyebilmek, tutkunun en yoğun ve coşkulu hâllerinden aşkların en güzelini yaşamak demektir. Tuvallerine yansıyanlar ve düşlerindeki renk cümbüşü, içindeki heyecanın bir yansımasıdır. "Aşık mıyım neyim ben?" diye düşündüğü anlar, sanatta ve aşkta içgüdünün ne kadar önemli olduğunu hatırlatır. 


“Aşık Mıyım Neyim? (Am I in Love or What?)” sergisi, 29 Şubat 2024 tarihine kadar Ekavart Gallery’de görülebilir. 


 İnci Ertuğ’nun “Aşık Mıyım Neyim? (Am I in Love or What?)” başlıklı 16’ncı kişisel sergisi, 7 Şubat tarihinden itibaren Ekavart Gallery’de görülebilir.


bottom of page