top of page

Galeri Siyah Beyaz Brian Dailey Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

Galeri Siyah Beyaz, Brian Dailey’nin Stephan Stoyanov küratörlüğünde gerçekleşen “Küresel Bir Konuşmadan Notlar“ isimli Türkiye’deki ilk solo sergisine, 7 Ocak 2023 tarihine kadar ev sahipliği yapıyor. Brian Dailey, 2018 ile 2022 yılları arasında Tiflis, Sofya, New York, Virginia, Washington gibi farklı merkezlerde sergilenen “Words (Sözcükler)” projesine ait eserlerini Ankara’da bir araya getiriyor.


Brian Dailey “Küresel Bir Konuşmadan Notlar” isimli sergisinde, yedi kıtadan seçtiği 120 ülkede, 3000’den fazla katılımcıyla gerçekleştirdiği birebir diyaloğu Türkiye’deki izleyiciyle buluşturuyor. Yaklaşık sekiz yıl (2012-2020) devam eden “Words(Sözcükler)” isimli video projesinde sanatçı, katılımcılara barış, savaş, aşk, çevre, özgürlük, din, demokrasi, hükümet, mutluluk, sosyalizm, kapitalizm, gelecek ve Amerika Birleşik Devletleri’nden oluşan 13 kelimenin her birinin onlardaki ilk izlenimini soruyor. Katılımcılar, bu kelimeleri duydukları andaki ilk izlenimlerini kendi dillerinde tek bir kelimeyle aktarıyor. Videoda, her katılımcının ülkesinin bayrağı, bir kimlik temsili olarak arka planda görünüyor.


Galeri Siyah Beyaz, Brian Dailey’nin Stephan Stoyanov küratörlüğünde gerçekleşen “Küresel Bir Konuşmadan Notlar“ sergisine, 7 Ocak 2023 tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.

bottom of page